Біографія Діна Мартіна - Відомі люди. Біографії
[Відомі люди. Біографії ]
Головна » Біографія Діна Мартіна
Біографія Діна Мартіна

Діно Пол Крочетті (англ. Dino Paul Crocetti; 7 червня 1917, Стобенвіль, Огайо - 25 грудня 1995, Беверлі Хіллс, Каліфорнія), більш відомий як Дін Мартін (англ. Dean Martin) - американський співак і актор.

Дін Мартін народився 7 червня 1917 року в Стобенвіле, штат Огайо, США, в сім'ї італійських емігрантів. У молодості професійно займався боксом, виступав на матчах, любив карткові ігри.

У ранні роки планував у майбутньому стати співаком, актором. Довгий час виступав у нічних клубах рідного міста, виконуючи різноманітні пісні.

Пізніше почав гастролювати з цими піснями по всій країні. У 1946 році, під час гастролей в Атлантік-Сіті Дін Мартін познайомився з відомим естрадним коміком - Джеррі Льюісом. Об'єднавшись в єдиний дует, з 1948 року укладають контракт з компанією «Парамаунт», виконують пісні і грають ролі в кіно.

Через 10 років дует Діна і Джері розпався. За час спільної роботи вони разом зіграли у шістнадцяти кінокомедіях. Джері Льюїс став продюсером, режисером, одночасно актором, Дін став самостійним артистом.

Дін Мартін знявся у величезній кількості фільмів. Ближче до 60-м рокам, співпраця з Френком Сінатрою дає співакові можливість показати себе у якості співака, а такі пісні як: «If» (Якщо), «You Belong To Me» (Ти належиш мені), «Love Me, Love Me »(Люби мене, Люби Мене),« That's Amore »(Це Любов),« I'd Cry Like Baby »,« Sway »(Хитання, Коливання, Влада),« Memories Are Made Of This »(Спогади зробити з цього ), «Innamorata» (Іннамората), «Angel Baby» (Дитинка Ангел), «Dream A little Dream Of Me» та інші, зробили співака відомою особою і виконавцем XX століття.

Актор помер 25 грудні 1995, в Беверлі Хіллс, штат Каліфорнія, США.

- Перемоги
Золотий глобус
1967 - Кращий актор в комедійному шоу («Шоу Діна Мартіна»)
- Номінації
- Золотий глобус
1968 - Краща чоловіча роль у комедії або мюзиклі («Хто була ця леді?»)
1968 - Кращий актор в комедійному шоу («Шоу Діна Мартіна»)
1969 - Кращий актор в комедійному шоу («Шоу Діна Мартіна»)
1970 - Кращий актор в комедійному шоу («Шоу Діна Мартіна»)
- Еммі
1968 - Кращий комедійний актор (з Джеррі Льюісом)
- Фільмографія
1950 Дезертири
1955 Художники і моделі
1958 Молоді леви
1959 Ріо Браво
1959 І підбігли вони
1959 Кар'єра
1960 Одинадцять друзів Оушена
1961 Ада
1964 Поцілуй мене, дурненька
1964 Це ж треба так піти!
1965 Сини Кеті Елдер
1965 Техас за річкою
1968 Бандолеро!
1970 Аеропорт
1981 Гонки «Гарматне ядро»
1984 Гонки «Гарматне ядро» 2
- Цікавий факт
Пісня Діна Мартіна - «Everybody Loves Somebody Sometime» використовується в рекламі кави.
Пісня Діна Мартіна - «Sway» використовується в рекламі цукерок. Безліч разів переспівували іншими виконавцями.
Категорія: Актори | Переглядів: 536 | Додав: roman | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: