Біографія Краско Андрія Івановича - Відомі люди. Біографії
[Відомі люди. Біографії ]
Головна » Біографія Краско Андрія Івановича
Біографія Краско Андрія Івановича

Андрій Іванович Краско (1957-2006) - російський актор театру і кіно.

Андрій Іванович Краско народився 10 серпня 1957 року в Ленінграді в родині студента Ленінградського театрального інституту майбутнього народного артиста Росії Івана Краско й шкільної вчительки Кіри Петрової.

Андрій ріс хворобливою дитиною і для того, щоб більше бути з сином, його мама, Кира Василівна, звільнилася зі школи і пішла вихователем в дитячий сад.

У дитячі роки відбувся «дебют» Андрія на сцені: він вибіг на сцену, зістрибнувши з маминих колін, коли побачив, що на сцену, під час спектаклю вийшов його батько. А свою першу справжню роль Андрій виконав на ранку в дитячому саду. Він був зайчиком, а папа Дідом Морозом.

Вибір життєвого шляху для Андрія був проблемою - йому поперемінно хотілося стати те пожежним, то космонавтом, то шахтарем. Зрештою сформувалося бажання стати актором, адже це, за словами самого Андрія Краско, «єдина професія, в якій можна бути всім, ким захочеш».

Перша спроба надходження виявилася невдалою, Андрій не був прийнятий, оскільки погано підготувався до іспитів. Один сезон він працював монтувальником декорацій в театрі ім. Коміссаржевської.

Через рік Андрій надійшов у Лгитмик, в майстерню Аркадія Кацмана і Льва Додіна. У 1979 році, по закінченні ЛГИТМіК він за розподілом був направлений в Томський театр юного глядача. У тому ж році дебютував у кіно.

У 1982 році був призваний на строкову службу в Радянську Армію. Служив у військах ППО в Архангельській області.

Помер вночі 4 липня 2006 року в Одесі, на зйомках фільму «Ліквідація» Сергія Урсуляка від серцевої недостатності.

Похований на кладовищі в Комарово, під Санкт-Петербурзі 7 липня 2006 року.

Творчість

Ролі в театрі

Томський театр юного глядача
1979 - «Тпрусь, кістлява, зась!» За п'єсою Саулюса Шальтяніса. Режисер: А.Насібулін, А.Краско - Андрюс Шатас і Камінскас
1979 - «Чоловік сімнадцяти років» за п'єсою Ігнатія Дворецького
1979 - «Робін Гуд» - Робін Гуд

Інші театри
1982 - «Кукарача», Ленінградський театр ім. Ленінського комсомолу, - Кукарача
2001 - «На кабельних роботах восени 69 року» / «Москва - Петушки», за поемою В.Єрофєєва (реж. Георгій (Юрій) Васильєв) (2-а редакція, 2001) - «Білий театр» / «Притулок Комедіанта», Санкт-Петербург, - Веничка

Фільмографія
1979 - Особисте побачення - шофер
1980 - нікудишній
1986 - Прорив - Олександр Костромін / Броніслав Костромін
1988 - Фонтан
1988 - Політ птиці
1989 - Пси
1989 - Дон Сезар де Базан - Пабло
1990 - Місто
1991 - Людина зі смітника
1991 - Лох - переможець води
1991 - Афганський злам - штабників
1993 - Кінь Білий
1994 - Юнак з морських глибин
1994 - Російський транзит
1994 - Російська симфонія - Козак в бурці
1995 - Прибуття поїзда - оператор
1996 - Операція «З Новим роком!» - Андрій Іванович Епштейн
1997 - Американка - сусід
1997 - Шизофренія
1997 - Брат - господар квартири
1998 - Особливості національної риболовлі - Вітьок
1998 - Блокпост - прапорщик Ілліч
1998 - Вулиці розбитих ліхтарів - Гена Газонскій
1999 - Болдинская осінь - Сисин
1999 - Агент національної безпеки - Андрій Краснов
2000 - Особливості національного полювання в зимовий період - прикордонник
2000 - Образа
2000 - Бандитський Петербург. Фільм 1. Барон (Серіал) - піаніст Жора
2000 - Агент національної безпеки 2 - Андрій Краснов
2001 - Сестри - дядя Міша
2001 - Начальник каруселей
2001 - Агент національної безпеки 3 - Андрій Краснов
2001 - Забійна сила-3 - Глюк
2002 - Олігарх - слідчий Шмаков
2002 - Копійка - оповідач, один із власників «копійки»
2002 - Агентство - колишній ув'язнений, новий співробітник агентства
2003 - Ділянка (Серіал) - Савичев
2003 - Лінії долі (Серіал) - азербайджанець Алік
2003 - Ключ від спальні - солдат
2003 - Кам'янська 3 - перекладач з японської мови
2003 - Агент національної безпеки 4 - Андрій Краснов
2004 - Вузький міст (Серіал)
2004 - Норовлива мішень - Колька
2004 - Стерви, або дивацтва любові - Мурашов
2004 - Втратили сонце (Серіал) - Ледогоров
2004 - Мара - Василь Плотніков
2004 - Диверсант (Серіал) - майор Лукашин
2004 - Даша Васильєва 3. Любителька приватного розшуку (Серіал)
2004 - Богиня: як я полюбила - лікар Павло
2004 - Сапієнс
2004 - 72 метри - капітан першого рангу Геннадій Яничар
2004 - Дуб землі - репортер, телеоператор
2005 - Турецький гамбіт
2005 - Своє чуже життя
2005 - Сволота - комірник дядько Паша
2005 - Своя людина - Клавішник
2005 - Принцеса і жебрак (Серіал) - майор Ігор Голомазов
2005 - Полювання на ізюбра (Серіал) - головний інженер комбінату Скоросько
2005 - Нічний продавець - сищик
2005 - На білому катері - господар пансіонату Сан Санич
2005 - Королівство кривих ... (Серіал) - журналіст Олександр Вєтров
2005 - Жмурки - сусід
2005 - Єсенін (Серіал) - Сталін
2005 - Доктор Живаго - Маркел
2005 - Загибель імперії (Серіал) - офіцер контррозвідки Стрельников
2005 - Брежнєв (Серіал) - перукар
2005 - 9 рота - командир полку
2006 - Ленінград
2006 - Пітер FM
2006 - Зачарована ділянка (Серіал) - Савичев
2006 - Грозові ворота (Серіал) - полковник Галкін Пал Палич
2006 - Хто приходить у зимовий вечір - водій тролейбуса
2006 - Помаранчеве небо
2006 - У.о. (Серіал) - полковник Чернов
2006 - Приватне замовлення - полковник Марусі
2007 - Кохання-зітхання - Фелікс Корогодський
2007 - Одна любов на мільйон - Суровцев
2007 - Я залишаюся - Віктор Павлович Тирса. Помер до виходу фільму, не встигнувши закінчити озвучку. Роль озвучив Семен Фурман.

Робота на телебаченні
У сезоні 2003/2004 вів на телеканалі «Культура» передачу «Хто в домі господар».
Категорія: Актори | Переглядів: 452 | Додав: roman | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: