Біографія Нагієва Дмитра - Відомі люди. Біографії
[Відомі люди. Біографії ]
Головна » Біографія Нагієва Дмитра
Біографія Нагієва Дмитра

Дмитро Володимирович Нагієв (нар. 4 квітня 1967, Ленінград) - російський актор, шоумен і телеведучий.

Предки батька Дмитра Нагієва після Першої світової війни перебралися до Туркменістану з Ірану, рятуючись від голоду. По дорозі на чужину всі померли від голоду, і в живих залишився лише дід Дмитра Гулам, якому тоді було дев'ять років. Його визначили в туркменський дитячий будинок, де дали азербайджанську прізвище, назвавши по імені чужих людей, які його привели.

Все життя дід називав себе Микола, але крім російської мови він володів також арабським і туркменським. Дружина Миколи Нагієва Гертруда сопки була наполовину німкенею, наполовину латишка. Її предками були прибалти з прізвищем Лейє і німці з прізвищем сопки.

Дідусь по материнській лінії був першим секретарем Петроградського райкому партії.

У 1991 році закінчив Ленінградський державний інститут театру, музики і кінематографії, де займався в акторській майстерні B. B. Петрова. Працював у театрі «Час», також був ведучим на «Радіо-Модерн» (в парі з Сергієм Ростом).

Був одружений на Алісі Шер, а після доглядав за Аллою Довлатова. Потім працював у Санкт-Петербурзі ді-джеєм і придбав популярність. Також був ведучим конкурсів краси. За оцінками публіки, був секс-символом Росії, про що неодноразово заявляв в своїх радіо-шоу того часу.

Потім з'явився на телебаченні, де вів програми «Телекомпакт», «Обережно: модерн!», «Одного разу увечері», ток-шоу «Вікна», «Обережно, Задов!», Також Дмитро Нагієв є провідним спортивно-розважального шоу «Великі перегони ».

Цікаві факти
Дмитро Нагієв - майстер спорту з самбо.

Вистави
«Милашка»
«Кися»
«Еротікон»
«Територія»

Фільмографія

1997 - Чистилище - Ісрапілов
2000 - Будинок Надії - італієць
2000 - Кам'янська - капітан міліції Лісників
2001 - Крот - Вахтанг Маргеладзе
2002 - Кам'янська 2 - капітан міліції Лісників
2002 - Крот 2 - Вахтанг Маргеладзе
2003 - Кам'янська 3 - капітан міліції Лісників
2004 - Гра без правил
2004 - Спецназ по-російськи 2 - Омар
2005 - Алі-Баба і сорок розбійників - Хасан
2005 - Кам'янська 4 - капітан міліції Лісників
2005 - Майстер і Маргарита - Іуда / Барон Майгель
2005 - Полювання на ізюбра - Моцарт
2005 - Сутичка без правил
2005 - Новорічний кілер - кілер на прізвисько `Скрипаль` / брат-близнюк пісюк
2006 - Слабкості сильної жінки
2006 - Сонька Золота Ручка - комендант Сахалінської каторги
2007 - На півдорозі до серця (Тільки не втомлюйся жити)
2007 - Нульовий кілометр - Носатий
2007 - Парадокс
2007 - Скалолазка і Останній з Сьомої колиски - полковник Бейкер
2007 - Смертельна схожість
2008 - Повернення мушкетерів, або Скарби кардинала Мазаріні - Леон, син Портоса
2008 - Найкращий фільм - прапорщик
2008 - Щасливі разом - диявол
2008 - Жіноча ліга - камео
2009 - Лопухи - Ален Делон
2009 - Весела вдова
2009 - Найкращий фільм 2 - Геннадій Малахов / Цілитель / Ювелір
2009 - Катя - Григорій
2009 - Місто спокус - Доберман
2009 - Останній вагон
2009 - Якби та якби
2010 - Велика різниця

1992 - Одного вечора
1997-2001 Обережно, модерн!
2001-2005 Обережно, модерн! 2
2002-2005 Вікна
Тягар грошей
2004-2006 Обережно, Задов!
Великий суперечка
Великі перегони
Категорія: Актори | Переглядів: 623 | Додав: roman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: